ICNAB

Bošnjaci na Floridi kupili crkvu koju će preurediti u džamiju

Bošnjački džemat iz Pinellas Parka na Floridi (Islamska Zajednica Bošnjaka Tampa Bay), kupio je evangeličku crkvu koju će u narednom periodu adaptirati i preurediti u džamiju i islamski centar kako bi svojim džematlijama mogli adekvatnije ponuditi usluge klanjanja redovnih namaza, mektebske nastave, poduke i druženja omladine i odraslih, kao i drugih vjerskih i društvenih aktivnosti.
 

Opširnije: Bošnjaci na Floridi kupili crkvu koju će preurediti u džamiju

U Albany, NY održani Susreti omladine medžlisa 3

Susreti omladine medžlisa 3 su održani od 6. do 8. oktobra 2017.godine u Albany,NY. Na susretima je prisustvovalo oko 50 omladinaca iz Albany NY, Utica NY, Syracuse NY, Rochester NY, New York City, Mechanicsburg PA. Susreti su realizovani u lokalnom hotelu i bosanskom džematu u Albany-u.

 

Prije samog programa naša muallima Aiša Purak je u prostorijama džemata imala promociju knjige o bosanskim imigrantima na prostoru Rochester regije. Nakon večere i jacije namaza susreti su nastavljeni u hotelu uz sesiju upoznavanja i druženja omladine.

Opširnije: U Albany, NY održani Susreti omladine medžlisa 3

U Atlanti održana promocija projekta sjećanja na genocid u BiH

U organizaciji Zajednice Bošnjaka Georgija - Atlanta i pod pokroviteljstvom Instituta za istraživanje genocida nastavljen je projekat pod nazivom: "Kultura sjećanja na genocid u BiH - temelj za bolju budućnost"

 

Cilj projekta koji je do sada održan u Richmondu, Des Moines i Chicago je podizanje svijesti šire američke i kanadske javnosti o najgorem obliku zločina u Evropi od Drugog svjetskog rata, genocidu u Srebrenici i Bosni i Hercegovini. Cilj projekta je i zahvala američkim i kanadskim zakonodavnim i izvršnim organima na usvajanju više rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Opširnije: U Atlanti održana promocija projekta sjećanja na genocid u BiH

Još članaka...