ICNAB

Predavanje: Kako je ptica ugasila požar i pobijedila vojsku

Islam nas uči da korjenite promjene u našoj svakodnevnici moraju dolaziti iznutra. Ako bi nas neko prisilio da postimo onako kako to vjera zahtjeva, vjerojatno bismo pronašli načine da potpuno ili djelomično izbjegnemo stege posta. Ipak, kad smo uistinu uvjereni da je naša suzdržanost čin obožavanja, pokazujemo ogromnu količinu snage i odlučnosti da bismo ispunili obavezu posta.

 

Tako nas naš Ramazan, kao i ostali propisani ibadeti, uči da se doista možemo promijeniti, kako na individualnom tako i na kolektivnom nivou, samo ako želimo.

 

Opširnije: Predavanje: Kako je ptica ugasila požar i pobijedila vojsku

Promocija knjiga „Zlatni ljiljani“ autora Velida Bajramovića u džematima Islamske zajednice Bosnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB)

 

Seattle, WA: Proteklog vikenda održana je promocija knjiga „Zlatni ljiljani“ autora Velida Bajramovića, istaknutog oficira Armije Republike  Bosne i Hercegovine i dobitnika ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, u džematima u Seattle, Washington i Portland, Oregon.

„Zlatni ljiljani“ – komplet od četiri knjige čine:

 

1. Knjiga o 1742 „Zlatna ljiljana“, koja sadrži podatke o svim borcima i oficirima koji su odlikovani ovim priznanjem tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine;

 

2. knjiga o devet heroja Odbrambeno - oslobodilačkog rata 1992 – 1995;

 

3. knjiga o trinaest žena „Zlatnih ljiljana“ i

 

4. knjiga o šezdeset i osam tinejdžera „Zlatnih ljiljana“.

Opširnije: Promocija knjiga „Zlatni ljiljani“ autora Velida Bajramovića u džematima Islamske zajednice...

Promocija knjige Aiše Purak u Richmond Hill, NY

U petak, poslije jacije namaza, 3. novembra, 2017. godine. u prostorijama novo otvorenog Bošnjačkog islamskog kulturnog centra Plav-Gusinje na Richmond Hillu u New York-u, održana je promocija knjige "Bosnian Immigrants: Opportunities and Challenges" autora Mr. Aiše Purak. Ovo je prva knjiga magistrice Aiše Purak a ujedno i njena prva posjeta ovom centru. Međutim, prema riječima mr. Purak, ova knjige neċe dugo ostati njena jedina knjiga, kako je nagovijestila, da ċe nas uskro počastiti i svojom drugom knjigom. Promociju knjige je organizovao džematski odbor Bošnjačkog islamskog kulturnom centra Plav-Gusinje u saradnji sa Bošnjačko-američkom nacionalnom asocijacijom (BANA), te prema njihovim riječima, ova posjeta je samo početak saradnje sa magistricom i njihovim džematom.

Opširnije: Promocija knjige Aiše Purak u Richmond Hill, NY

Još članaka...