ICNAB

Razglednica iz Čikaga

Na samom početku ovog teksta željela bih da se srdačno zahvalim ženskom ogranku džemata Bosanskom islamskom kulturnom centru (Bosnian Islamic Cultural Center), grupi pod nazivom „Bošnjakinja” na čelu sa predsjednicom, profesoricom Aminom Sendić-Mešić, koje su organizovale i sponzorirale moju posjetu džematu „Bosnian Islamic Cultural Center” u Čikagu, učinivši je ispunjenom aktivnostima i produktivnim druženjem sa članicama „Bošnjakinja”. Moja posjeta džematu „Bosnian Islamic Cultural Center” u Čikagu bila je u detalje isplanirana, što se odnosilo ne samo na zvanični progam koje su članice udruženja „Bošnjakinja” dobro osmislile, već i na nezvanični dio koji je se sastojao u obilasku znamenotosti grada Čikaga.

Opširnije: Razglednica iz Čikaga

Sabor ICNAB-a i otvor džamije u Denver, CO

Održavanje 17. redovne sjednice Sabora Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike planirano je da se održi u Denveru, CO, 31. marta i 1. aprila 2018. godine. Predstavnici svih džemata koji su u sklopu ICNAB-a će se sastati da diskutuju o stvarima vezanim za trenutno stanje, ali i napredak i poboljšanje naše zajednice. Tokom istog vikenda održaće se i svečani program povodom otvorenja džamije Bosanskog Edukativnog i Kulturnog Centra. 

Opširnije: Sabor ICNAB-a i otvor džamije u Denver, CO

Održana 5. redovna skupština medžlisa 4 - Jug

U subotu 3. februara, džemat Islamic Center “Bošnjak” u Kansas City-ju je bio domaćin pete redovne skupštine medžlisa 4 – Jug. Skupštini je prisustvovalo 26 delegata iz 10 džemata ovog medžlisa: Atlanta, Ga, Tampa Bay, FL, Richmond, VA, Charlotte, NC, Richmond, VA. Bowling Green, KY, Louisville, KY, St. Louis, MO, Kansas City, MO. Odsutni su bili delegati iz džemata Jacksonville.

 

Skupštini je prisustvovao i dr. Sabahudin ef. Ćeman, glavni imam Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike. Skupština je protekla u pozitivnoj atmosferi sa jako dobrim i konstruktivnim prijedlozima prisutnih delegata za unaprjedjenje naše zajednice.

Opširnije: Održana 5. redovna skupština medžlisa 4 - Jug

Još članaka...