ICNAB

Održani 22. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike u Phoenix, AZ

U organizaciji Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike od 24. do 25. novembra 2017. godine u Phoenix, AZ su održani 22. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike. Ova tradicionalna manifestacija je i ovaj put ostavila pozitivan utisak na sve goste, kako posjetioce iz raznih krajeva Sjeverne Amerike, tako i na goste predavače koji su pristigli iz Amerike, Kanade, Bosne i Hercegovine.

 

Budući da je termin održavanja bio na Dan Državnosti Bosne i Hercegovine, sama tematika i izbor gostiju je imao cilj da sva predavanja vode u tom smjeru. Od gostiju su bili prisutni:

Opširnije: Održani 22. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike u Phoenix, AZ

Ya Muhammed El-Emin – manifestacija posvećena Allahovom Poslaniku Muhammedu a.s.

 

Povodom Rebiu-l-evvela, mjeseca rođenja Allahovog posljednjeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s., Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike organizuje svečanu manifestaciju u sljedećim džematima:

 

Medžlis 1:

 

30. Novembar 2017. – ICBAB San Jose, CA

01. Decembar 2017. – ICNP Phoenix, AZ

02. Decembar 2017. – BECCC Denver, CO

03. Decembar 2017. – BECO, Portland, OR

04. Decembar 2017. – ICBW, Seattle, WA

Opširnije: Ya Muhammed El-Emin – manifestacija posvećena Allahovom Poslaniku Muhammedu a.s.

Izjava Glavnog Imama Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudin ef. Ćemana povodom terorističkog napada u New York Cityju

Duboko potrešen današnjim terorističkim napadom koji se dogodio u New York Cityu u kojem je ubijeno 8 osoba i još mnogo više ranjeno, najoštrije osuđujem ovaj kukavički čin.

 

Kao građani ove zemlje koju smatramo svojom, napad na bilo koju nevinu osobu na prostoru Sjedinjenih Američkih Država, doživljamo kao napad na nas same.

 

Sloboda je najveća vrijednost ove zemlje i svakog čovjeka u njoj. Nadamao se da će vlasti SAD-a ostati jake i nepopustljive u borbi protiv terorizma i da će na tom putu sačuvati ove rijednosti, te u isto vrijeme osujetiti namjeru terorista da svojim napadima izazovu mržnju prema islamu i muslimanima.

Opširnije: Izjava Glavnog Imama Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudin ef. Ćemana...

Decembarska umra u organizaciji ICNAB-a

Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i ove godine organizuje odlazak na decembarsku umru.

 

Odlazak je, ako Bog da, planiran za 22. decembra 2017. letom za Medinu iz Washington, DC sa Saudi Airlines, dok je povratak planiran za 31. decembar 2017. Cijena aranžmana je $2,600. Rezervacija odredjenog broja dvokrevetnih soba je moguća uz doplatu od $200 po osobi.

Boravak od 23.-26. decembra je rezervisan u Medini u hotelu Dallah Taibah (trokrevetne sobe, sa doručkom), a od 26.-31. decembra u Mekki u Abraj Al Bait, hotelu sa pet zvjezdica pored harema (trokrevetne sobe, sa doručkom).

 

Tokom boravka organizovana je posjeta historijskih mjesta u Mekki i Medini.

Opširnije: Decembarska umra u organizaciji ICNAB-a

IZVJEŠTAJ O ICNAB-ovoj AKCIJI ZA POMOĆ HOUSTONU POVODOM URAGANA HARVEY

 

Phoenix, AZ: Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike je prvi dan kurban bajrama u svim džematima organizirala sergiju povodom katastrofalnih poplava u Houstonu. Sergija je namijenjena za potrebe našeg džemata u Houstou čija je džamija potopljena, kao i za sve ljude koji su pogođeni ovom katastrofom. Podjelu sredstava komisijski će izvršit džematki odbor našeg džemata u Houstonu prema prioritetima.

Opširnije: IZVJEŠTAJ O ICNAB-ovoj AKCIJI ZA POMOĆ HOUSTONU POVODOM URAGANA HARVEY